İçeriğe geç

Latife Adının Anlamı Nedir

Latife ne anlama gelir?

Latif kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Latif” kelimesinden türemiştir ve “incelikli, hoş, zarif, nüktedan” anlamına gelir. Türkçede incelikli, düşünceli, zarif, hoş veya esprili bir davranış veya niteliği ifade eder.

Latife ismi Kuran’da geçiyor mu?

Latif ismi Kur’an-ı Kerim’de yedi defa geçmektedir.

Latife Arapça mı?

Latifa veya Lateefa, “nazik”, “hoş” veya “uyumlu” anlamına gelen dişil bir Arapça (لٓطِيفٓة) ismidir. Latifa veya Lateefa, “dost canlısı”, “hoş” veya “uyumlu” anlamına gelen dişil bir Arapça (لٓطِيفٓة) ismidir.

Eski dilde Latife ne demek?

Latife, “insanları güldüren ve neşelendiren hoş ve güzel sözler, özellikle fıkra, nükte, şaka, anekdot” vb. olarak tanımlanmakla birlikte, Divan edebiyatı döneminden itibaren farklı eserlerde farklı kullanım alanları bulmuştur. Kaynaklarda “nükte, mizah, şaka, alay ve eğlence” karşılığı verilmektedir.

Latife Türk ismi mi?

Oysa hoş, nazik, yumuşak anlamına gelen Latife ismi Arapça kökenlidir.

Latife ne demek dini?

Sözlükte “insanları güldüren, neşelendiren hoş ve güzel söz, özellikle şaka, nükte” anlamlarına gelen Latife (çoğulu letâif), sözle anlatılması zor, ince bir anlamı olan bir kavram, gönülde doğan bir duygu; güldürecek tuhaf bir söz ve tuhaf bir hikâyeyi ifade eder.

Latif ismi ne anlama gelir?

Al-Latif ismi, her şeyin inceliklerini ayrıntılı olarak bilen anlamına gelir. Allah, kullarına umulmadık şekillerde iyilik getirendir. Her şeyin inceliklerini bilir, yüce Allah’ın sonsuz bir bilgeliği vardır. Allah, sonsuz merhametin sahibidir ve kullarına bol miktarda merhamet bahşedendir.

Türkiyede Latife isimli kaç kişi var?

Nazik, hoş, yumuşak / Şaka, espri Latife isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de dörtte bir.

Latife nereden gelir?

Hayatı: 17 Haziran 1898’de İzmir’de doğdu. İzmir’in en ünlü ailelerinden biri olan Uşaklıgil hanedanına mensuptur ve yazar Hâlit Ziyâ Uşaklıgil’in kuzenidir. Uşak’ta ortaya çıkan hanedan, başlangıçta Helvacızâde, İzmir’e göç ettikten sonra ise Uşakîzâde adını almıştır.

Latife ne demek hukuk?

Latife beyanı (şaka beyanı): Şaka yoluyla yapılan bir niyet beyanıdır. Şaka beyanını karşı taraf anlayamazsa hukuki işlem yapılabilir.

Latife TDK ne demek?

Latife kelimesi TDK’ya göre genel olarak “şaka” olarak tanımlanmaktadır. Bu kelimenin anlamını açıklamak gerekirse; Küçük ve tatlı bir şaka olarak söylenebilir. Ayrıca muhatabı rahatsız etmeyen, naif ve nazik bir şekilde işlenen şakalar olduğu da söylenebilir.

Tasavvufta Latife ne demek?

Tasavvufta insandaki ilahi özü ifade eden bir terim. İnsanın özünü, kendisini, ilahi lütfu, kötü alışkanlıkların ve aşağılık arzuların kaynağını ifade eden bir terim. Nakşibendi-Müceddidiyye ve Halidiyye mezheplerinde navigasyon yöntemi. Antik Yunan, ortaçağ İslam ve Hristiyan felsefesinde doğal varlıkların ilkeleri olarak kabul edilen dört unsur.

Latife eş anlamlısı nedir?

Birini güldürmek ve eğlendirmek için kullanılan kelimelere şaka denir. Cümlede wit yerine, ıslak şaka veya el şakası gibi birçok türü olan bir şaka da kullanılabilir.

Latife yapmak sünnet mi?

Şakalara şaka denemez. Gerçektir. Aslında Hz. Peygamber, bir hadisinde bu gerçeği dile getirmiş olabilir: “Kalplerinizi ara sıra dinlendirin.” (Kudai, Musnedü’s-Şibah, I/393) buyurmuştur.

Hoş latife ne demek?

[1] Şaka, mizah.

Latif anlamı ne demek?

Al-Latif ismi, her şeyin inceliklerini ayrıntılı olarak bilen anlamına gelir. Allah, kullarına umulmadık şekillerde iyilik getirendir. Her şeyin inceliklerini bilir, yüce Allah’ın sonsuz bir bilgeliği vardır. Allah, sonsuz merhametin sahibidir ve kullarına bol miktarda merhamet bahşedendir.

Latife Latif gerek atasözünün anlamı nedir?

“Şaka yapan kişi, karşısındakini çok iyi anlamalı ve onu rencide etmeden, kırmadan şaka yapabilmelidir.” anlamına gelen bir atasözü.

İnsandaki latifeler nelerdir?

İnsan on latîfeden (letaif-i aşara) yaratılmıştır: kalb, akıl, sır, hafi, ahfa; nefis, ateş, hava, su ve toprak. Bunlardan ilk beşi (letaif-i hamse) emir âleminden, son beşi ise insan âlemindendir. Bunlardan ilk altısına letaif-i sitte (altı latife), son dördüne ise cesetler veya dört unsur (anasır-ı erbaa) denir.

Latife etme nedir?

İsim. [1] Şaka, mizah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Esmer Escort