İçeriğe geç

Kirmanlı Ne Demek

Kirman anlamı nedir?

İplikçi veya çıkrık; Ahşap aletler, yün, keten, kenevir ve pamuk gibi lifli hammaddeleri eğirmek ve ip yapmak (iplik eğirmek) için kullanılan, bir ucunda kanca bulunan ahşap aletlerdir.

Kirman beygiri ne demek?

Kirman, keçi ve koyun yününü eğirmek ve sarmak için kullanılan bir araçtır. Ayrıca Kirman ipi yapmak için kullanılan bir araç olarak da bilinir.

Kirman bir isim mi?

Bekleyen anne ve babalar isim tercihlerine bir göz atıp, ismin anlamını öğrendikten sonra son kararı verirler. Kirman isminin anlamı ise şu şekildedir: kale, şato.

Kostaklı ne demek?

Kostak kelimesi, günlük dilde nazik insanlar için kullanılan bir sıfattır. Kostak ne anlama geliyor? Kostak kelimesi, günlük dilde kullanılan bir kelimedir. Sıfat olarak popüler olarak kullanılan kelime, hem zarif hem de güzel giyimli insanları ifade eder.

Kirman hangi ülkede?

Kerman Eyaleti (Farsça: استان کرمان, telaffuzu: Ostān-e Kermān) İran’ın 31 eyaletinden biridir. Ülkenin güneydoğusunda yer alır ve alan bakımından İran’ın ikinci büyük eyaletidir.

Kirman oteli kimin?

BURAK TURİZM YATIRIM İŞLETMECİLİK PAZARLAMA VE TİCARET AŞ.

Kırma neye denir?

Katı bir cismin üzerine uygulanan kuvvet sonucu iki veya daha fazla parçaya ayrılmasına kırılma denir.

Dalaba gelmek ne demek?

Aptal Olmak: Dişi bir hayvan, erkek bir hayvan ister.

Abuç ne demek?

Abuç, Okey’i birlikte kapattığınız ve aynı zamanda Okey oyununa yeni topu sokan partnerinizdir.

Kirman’ın kaç oteli var?

Kerman otelleri hakkında bilgiOtel sayısı6Popüler otelKirman Arycanda De LuxePopüler konaklama türüUltra All Inclusive

Aziz Türkçe isim mi?

Aziz ismi Arapça kökenli olup İslam dünyasında yaygın olarak kullanılan anlamlı bir isimdir.

Burak isim mi?

Burak, Arapçada şimşek, parıltı, ışık, parıltı anlamına gelen berk kelimesinden türemiştir. Kuran’da böyle bir isim geçmese de hadis kaynakları böyle bir varlığın var olduğunu belirtmektedir.

Çıtaklı ne demek?

Çitak kelimesi geçmişte ağırlıklı olarak Bolu Seben ve Kıbrıscık halkının yanı sıra Kızılcahamam’ın Kızılcahamam, Çubuk ve Çay (şimdi Çamlıdere) köylerinin halkına verilen isimdir.

Kürtünlü ne demek?

Kürtün kelimesi, Karadeniz Khepni’lerinin su akan dağlık bölgelerdeki yerleri tanımlamak için kullandıkları genel bir kelimedir. Coğrafi bir kavramı ifade eder. Suyla bölünmüş “V şeklinde vadi” anlamına gelir.

Kunçuy ne demek?

Eski Uygur dönemine ait metinlerde kunçuy kelimesi hükümdarın karısını ifade etmekle birlikte, yaşlı kadını değil, diğer kadınları da ifade etmektedir.

Kırma neye denir?

Katı bir cismin üzerine uygulanan kuvvet sonucu iki veya daha fazla parçaya ayrılmasına kırılma denir.

İğ kirman nedir?

🔎tengirek: yün eğirmeye, iğ yapmaya yarayan tahtadan yapılmış alet… Anadolu’da Deutsch, Kirman, Kirmen, Tengere, Tengerek vb. isimlerle bilinir.

Kirman tarihi ne demek?

Kirman Selçukluları (1041-1187) Çağrı Bey’in oğlu Kavurt, Selçukluların Kirman kolunun başıydı. İran’ın güneyindeki Kirman’ın yanı sıra Fars, Hürmüz ve Umman’ı da fethetti. Umman’ın fethi Selçukluların ilk denizaşırı seferiydi. Kirman Selçuklu Devleti’nin haritası.

Kirmen ne işe yarar?

Kirmen, elle yün eğirmek ve sarmak için kullanılan tahtadan yapılmış bir araç, çıkrık, eğirme makinesi. Bu araca bazen kirman denir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Türkiyenin Ilk Kaymakamı Kimdir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Esmer Escort