İçeriğe geç

Bir Aracın Boyalı Olup Olmadığını Nasıl Anlarız

Araçta boya olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Arabalardaki boyalı parçaları mümkün olduğunca doğru bir şekilde tanımlayabilmek için bir boya ölçüm cihazı kullanılmalıdır. Bu elektronik cihaz, uygulanan boyanın neden olduğu kalınlık farklarını algılar ve alanın daha önce boyanıp boyanmadığına dair bir gösterge verir.

Araçta değişen olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Aracın plakası veya VIN numarası ile kullanabileceğiniz servis, sigorta şirketinin sağladığı bilgiler aracılığıyla hasar belgelerine ulaştığı için size en doğru bilgiyi sağlayacaktır. Yetkili servis tarafından servis kayıtlarının sorgulanması da araçta değiştirilen parçaları sorgulamanın bir yöntemidir.

Arabanın boya rengi nerede yazar?

Etiketler genellikle ön kapıların iç kısmına veya kaputun altına yerleştirilir. Aracınızın kullanım kılavuzuna erişiminiz varsa, talimat etiketini kitapçıkta da bulabilirsiniz. Ayrıca, aracınızın boyası hakkında kod bilgilerine erişmek için sürücü belgenizi de kullanabilirsiniz.

Boya kontrolü nasıl yapılır?

Boyayı ölçmek için kullanılan parlaklık ölçümü fotoelektrik cihazlar kullanılarak yapılır. Boyayı ölçmek için kullanılan cihaz, parlaklığı ölçülecek yüzeye farklı açılardan ışık tutar. Duvarlarınızı boyarken satın aldığınız boyada görünen “son kat dekoratif boya” gibi ifadeler bu ölçümle belirlenir.

Sök-tak ve değişen nasıl anlaşılır?

Kaputun iç tarafındaki etiketlerin durumu da sökme ve takma işlemine dair ipuçları sağlayabilir. Orijinal etiketlerdeki yazılar net ve okunaklı olmalıdır. Etiketler aşınmışsa veya yeniden takılmışsa, bu kaputun çıkarılıp takıldığının bir işareti olabilir.

Araç boya ömrü ne kadardır?

Doğru bir şekilde, kaliteli bir PPF kaplama ürünü ve profesyonel uygulama ile monte edildiğinde, genellikle 5 ila 10 yıl arasında dayanabilir.

Araç değişen parça sorgulama nasıl yapılır?

Aracın değişen parça bilgilerini sorgulamak için PARÇA BOŞ PLAKA BOŞ KAZA TARİHİ yazıp 5664’e SMS göndermeniz yeterlidir. Şasi numarasına göre değişen parça bilgilerini sorgulamak için “PARÇA BOŞ S”, “BOŞ ŞASİ NUMARASI BOŞ KAZA TARİHİ” yazıp 5664’e SMS göndermeniz yeterlidir.

Orjinal sök tak ne demek?

Demontaj ve montaj işlemine hızlı değişim işlemi de denilmekte olup, muayeneden geçmek isteyen araçların gerektiğinde muayeneden geçmesine yardımcı olmaktadır.

Değişensiz komple boyalı araç alınır mı?

Bazı kullanıcılar, uygun fiyatlı olmaları nedeniyle tamamen boyanmış veya ağır hasarlı araçları özellikle tercih ederler. Şasinin bakımı ve hava koşullarına dayanıklılığının sağlam olduğundan ve aracın boyasının size iyi göründüğünden eminseniz, tamamen boyanmış bir araç satın alabilirsiniz.

Şase numarasından boya kodu öğrenilir mi?

Boya kodunuzu, üreticinin resmi web sitesinden VIN numaranızı girerek öğrenebilirsiniz.

Orjinal boya nasıl anlaşılır?

Auto Expert Boya İncelemesi, aracın dışının incelenmesini ve boya kalınlığının ölçülmesini içerir. Renk tonları: Orijinal boya, aracın her yerinde aynı renktedir. Boyalı bir alanda renk tonlarında farklılıklar varsa, bu, alanın renklendirildiğini gösterebilir.

Motor boya Kodu Nerede Yazar?

Koltuğun altını koltuğun arka veya bağlantı menteşesi tarafına doğru dikkatlice inceleyin. Kırılmamış veya kaybolmamışsa, bir renk kodu etiketi olmalıdır.

Arabada boya olduğunu nasıl anlarız?

Araçtaki boyalı alan özensizce ve kötü boyanmışsa, ilk bakışta belli olur. Ortaya çıkan ton farklılıkları iyi ışıkta kolayca görülebilir. İyi boyanmışsa, birleşim yerlerine bakarak anlayabilirsiniz. Boya izleri görüyorsanız, aracın bu kısmının boyandığını bilirsiniz.

Kaporta boyası experde çıkar mı?

Gövde muayenesi ve boya ölçümü gibi uzman prosedürleri, aracın gövdesinin değiştirilip değiştirilmediğini belirlemeyi kolaylaştırır. Gövde boyanmış veya değiştirilmişse, bu aracın değerinin düşürülmesi için bir nedendir.

Araba ekspertiz nasıl yapılır?

Araç değerlendirmesi aracın süspansiyonunu kontrol etmeyi içerir. Bu prosedür tüm tekerleklerin direnç kaybı ve delinme açısından kontrol edilmesini içerir. Daha sonra aracın frenleri test edilir. Fren yaparken araç sağa veya sola çekmemeli, ancak dört tekerleğin hepsi üzerinde dengede kalmalıdır.

Arabanın macunlu olduğunu nasıl anlarız?

Örneğin; sağ ön çamurluğu kontrol edip kaputu açarsanız iç tarafta siyah alanlar görebiliriz ve bu alanın değiştiği çok açıktır. Japon ve Kore grubu araçlarda yedek parça olarak bulunan yeni gövde parçası gövde renginde de bulunabilmektedir. Bazı markalarda ise gri renkte bulunmaktadır.

Mikron boya ekspertizde çıkar mı?

Micron cihazı tek başına değiştirilmiş/boyalı parçaları tespit edebilir mi? Micron cihazları uzmanlara aracın boyası hakkında fikir veren ve görüşlerini destekleyen çok önemli araçlardır. Ancak aracın bir parçası değiştirilmiş veya boyanmışsa bunları tek başlarına tespit etmek çok zordur.

Araçta sök tak önemli mi?

Sökme – Montaj, aracın parçalarından birinin geçmişte çıkarılıp aynı işlevi gören yeni bir parçanın takıldığını ifade eder. Sökme ve montaj sırasında orijinal yedek parça kullanmak son derece önemlidir. Orijinal olmayan yedek parçaların kullanıldığı işlemler, araç performansında önemli düşüşlere neden olabilir.

Aracın değişen parçalarını nasıl öğrenirim?

Aracın değişen parça bilgilerini sorgulamak için PARÇA BOŞ PLAKA BOŞ KAZA TARİHİ yazıp 5664’e SMS göndermeniz yeterlidir. Şasi numarasına göre değişen parça bilgilerini sorgulamak için “PARÇA BOŞ S”, “BOŞ ŞASİ NUMARASI BOŞ KAZA TARİHİ” yazıp 5664’e SMS göndermeniz yeterlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Esmer Escort