İçeriğe geç

Saydamlık Ne Demek Kpss

Saydamlık nedir kpss?

Şeffaflık; Dürüstlük, samimiyet, doğruluk demektir. Tıpkı bir bardak gibi, bir tarafından bakarsanız diğer tarafını görürsünüz.

Saydamlık nedir PDR?

Şeffaflık: Müşteriyle ilgili sorular ve sorunlar dürüstçe ele alınır, konu hakkındaki duygu ve düşüncelerin gerçekçi ve dürüst bir şekilde ifade edilmesine önem verilir.

Saydamlık ve opaklık ne demek?

Hava, ince cam, sığ su gibi ışığın geçmesine izin veren maddelere saydam maddeler denir. Buzlu cam ve mumlu kağıt gibi ışığın geçmesine az izin veren maddelere yarı saydam maddeler denir. Tahta, karton ve taş gibi ışığın hiç geçmesine izin vermeyen maddelere ise opak (saydam olmayan) maddeler denir.

Mali saydamlık ne demektir?

MALİ ŞEFFAFLIK Mali şeffaflık, kamu yönetiminin yapısı ve işlevlerinin, mali politika planlarının, kamu sektörü hesaplarının ve mali hedeflerin kamuoyuna açık olması anlamına gelmektedir (DPT-ÖİK, 2000, 83).

Saydamlık ne işe yarar?

Transparent, şu anlama gelebilir: Transparent: sadece ışığın geçmesine izin vermekle kalmayan (yarı saydam), aynı zamanda arkasında saklı olan şeylerin gözle görülmesini de engellemeyen sıfat. En yaygın kullanılan şeffaf malzeme camdır.

Saydamlık becerisi nedir?

3-Şeffaflık: Dürüstlük, samimiyet ve doğruluk anlamına gelir. Psikolojik danışman danışmanlık sürecinde şeffaf olmalıdır. Kendini ifşa etmek ve ilişkinin şu an ve burada olması şeffaf olması için önemlidir.

Psikolojik danışmada yapılandırma nedir?

Yapılandırma, danışmanın danışmanlık ilişkisinde sınırları, rolleri ve hedefleri belirleme şeklidir. Yapılandırma, zaman çizelgelerini, seans sayısını, gizliliği, olasılıkları ve beklentileri ve görüşmeyi denetleme, gözlemleme ve/veya kaydetme süreçlerini içerir.

Mucize soru tekniği nedir?

Mucize Soru: Bu teknik, danışanın gelecekteki çözümlere odaklanmasına ve hedeflerini netleştirmesine yardımcı olmak için kullanılır. Mucize sorusu genellikle şu şekilde sorulur: “Bu gece uyuduğunuzda bir mucizenin gerçekleşeceğini ve sizi bugün buraya getiren sorunların çözüleceğini varsayın.”

Koşulsuz kabul nedir?

Carl Rogers, “koşulsuz kabul” kavramını, diğer kişiyi sahip olduğu ve yaptığı her şey için sevmek ve saygı duymak anlamında kullanmıştır. Bu yaklaşıma göre, bir kişi hata yaptığında veya istediğimiz gibi davranmadığında bile onu kabul etmeye ve sevmeye devam etmek gerekir.

Saydam ne demek örnek?

Şeffaf malzeme: su, hava, cam, buz, streç film, naylon, lens, kolonya, elmas. Opak madde: ahşap, duvar, kitap, plastik, ayna, demir, mermer, taş, toprak, karton. Yarı saydam: şeffaf dosyalar, buzlu cam, yağlı kağıt, sis, bulut, tül, zümrüt, yakut, renkli bant, renkli cam.

Opaklık nedir örnek?

Opak nesnelerde kırılma en az seviyededir, bu nedenle tüm ışık ya yansıtılır ya da emilir. Örneğin, bir ayna opak bir nesnedir. Opaklık, ışığın titreşim sayısına bağlıdır. Bazı camlar görünür ışığa karşı şeffaf kalırken, ultraviyole ışığa karşı opaktır.

Ayna saydam mıdır opak mı?

Bir ayna aynı zamanda opak bir nesnedir çünkü hiçbir ışığın geçmesine izin vermez. Işık ışınlarının çoğu yansıtılır, bir kısmı emilir. Aynanın yüzeyi ne saydam ne de yarı saydamdır, yani opaktır, ancak %100 yansıtıcıdır.26 Ağustos 2017Bir ayna aynı zamanda opak bir nesnedir çünkü hiçbir ışığın geçmesine izin vermez. Işık ışınlarının çoğu yansıtılır, bir kısmı emilir. Aynanın yüzeyi ne saydam ne de yarı saydamdır, yani opaktır, ancak %100 yansıtıcıdır.

Saydamlık nedir hukuk?

Saydamlık, devletin amaçları, bu amaçlara ulaşmak için aldığı tedbirler ve elde edilen sonuçlar hakkında her türlü iletişim aracıyla kamuoyuna bilgi verilmesidir.

Bütçe saydamlığı nedir?

Şeffaflık; Mevcut koşullar, kararlar ve eylemlerle ilgili bilgilerin erişilebilir, görünür ve anlaşılır hale getirilmesi sürecidir. Şeffaflık, karar alma sürecine katılan vatandaşların bilgilendirilmek amacıyla karar alma sürecinin açık ve anlaşılır olmasıdır.

Saydam davranmak ne demek?

Saygıya dayalı şeffaf davranın ve maske takmayın. Şeffaflık dürüstlük, samimiyet ve doğruluk demektir. Birey hiçbir rol oynamaz, maske takmaz, olduğu gibi görünür ve içi ve dışı aynıdır.

Yönetimde saydamlık nedir?

Yönetimde şeffaflık, kurumların ihale süreçlerini, faaliyet ve denetim raporlarını, işlem süreçlerini ve hizmet standartlarını uygun yöntemlerle kamuoyuna sunmasını da içerir. Önemli projeler ve kararlar, toplantılara katılma hakkı olan kamuoyuna danışılarak alınır.

Yapılandırma nedir PDR?

Yapılandırma, danışmanın danışmanlık ilişkisinde sınırları, rolleri ve hedefleri belirleme şeklidir. Yapılandırma, zaman çizelgelerini, seans sayısını, gizliliği, olasılıkları ve beklentileri ve görüşmeyi denetleme, gözlemleme ve/veya kaydetme süreçlerini içerir.

Saydamlık yanılsaması nedir?

Şeffaflık yanılsamasının (bazen gözlemci şeffaflığı yanılsaması olarak da adlandırılır) bir başka tezahürü, insanların başkalarının kişisel zihinsel durumlarını ne kadar iyi anladıklarını abartma eğilimidir. Bu bilişsel önyargı, asimetrik içgörü yanılsamasına benzer. Şeffaflık yanılsamasının (bazen gözlemci şeffaflığı yanılsaması olarak da adlandırılır) bir başka tezahürü, insanların başkalarının kişisel zihinsel durumlarını ne kadar iyi anladıklarını abartma eğilimidir. Bu bilişsel önyargı, asimetrik içgörü yanılsamasına benzer.

Terapide saydamlık nedir?

Psikoterapide terapötik etkiyi artıran iletişim özelliklerinden biri şeffaflıktır. Şeffaflık, terapistin danışana sadece kendi rolü bağlamında değil, tam bir insan olarak yanıt vermesiyle ortaya çıkar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir