İçeriğe geç

Dildar Kelimesinin Anlamı Nedir

Dildar anlamı ne demek?

Dildar, kalbin tek sahibi olan tek sevgili anlamına gelir. “Kalbin sultanı” anlamına gelen Dilşah kelimesine benzer. Dildar kelimesinin kökeni ve Türkçe anlamı: Dil kelimesi Farsçada kalp, gönül ve gönül anlamında kullanılır. “Dar” eki bir yerin sahibini belirtir.

Dildar ne demek eski Türkçe?

İsim. Kalbi kontrolü altında tutan. Sevgili, sevgili.

Dildar ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre Dildar isminin anlamı: Gönlünü fethettin canım.

Dildar kız ismi mi?

Dildar ismi genellikle kızlara verilir, ancak erkek çocuklarına da Dildar ismi verilir. Dildar ismi, Farsça ve Kürtçe’de “kalp” anlamına gelen “Dil” kelimesinden gelir.

Dildar eylemek ne demek?

Farsça ‘dil’ kelimesi gönül, kalp ve gönül anlamına gelirken, ‘dar’ eki bir şeyin sahibi anlamına gelir. Bu bağlamda ‘dildar’ kelimesi ‘kalbin tek sahibi’ anlamına gelir. Dildar sadece gazellerde ve kasidelerde değil, aynı zamanda mesnevi, tezyinat ve mani gibi edebi eserlerde de yaygın olarak kullanılır.

Dildar isminde kaç kişi var?

Dildar isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her 162’de bir.

Eski Türkçe sevgili ne demek?

erkek veya kadın sevgili, sevgili, sevilen, sevilen, sevilen.

Eski dilde sözlük ne demek?

Eski dilde sözlüğe kamus denir.

Didar ne demek?

Türk Dil Kurumu didar kelimesinin anlamını “yüz, çehre” olarak icat etmiştir. Bunun dışında farklı anlamları olsa da genel olarak çehre ve yüz olarak ifade edildiği söylenebilir.

Dilhun ne demek?

“Dilhun” kelimesinin anlamı: Farsça kökenli bir kelime olup, ağlayan ve çok üzülen kişiler için kullanılır.

Ağyar nedir?

👉🏻Agyar ne anlama geliyor? Agyar kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup “arkadaş olmayanlar, yabancılar, eller” anlamına gelir.

Dilruba ne demek?

(ﺩﻟﺮﺑﺎ) sıf. ve i. (Farsça. dil “kalp” ve rubā “tuzak” ve dil-rübā) Gönülleri fetheden, herkesi kendine bağlayan, aşık olan (güzel): Yardım et, mutluluk olmazsa dil görmek mümkün olmaz / Kim böyle olabilir, Dilruba sorun olur?

Eda kız ismi mi?

Eda Türkiye’de popüler bir kadın ismidir.

Cennetteki güzel kızın ismi nedir?

Lara: Süsleyen anlamına gelir. Dünya, gülümseme ve cennete açılan kapı anlamına gelir. Eflin: Cennete açılan kapı anlamına gelir. Elisa: Cennetin kapısında bekleyen meleğin adıdır. Lina: Cennetteki palmiye, hurma fidanı anlamına gelir.Daha fazla makale…•14 Temmuz 2022

Allah’ın hediyesi anlamına gelen kız isim nedir?

Ecrin, Allah’ın hediyesi demektir. 5. Davranış, tavır, tavır. Bakara Suresi’nde geçmektedir.

Didar Arapçada anlamı nedir?

Didar, genellikle yüz ve yüz ifadesiyle ifade edilen bir kelimedir. Antik çağlarda bu kelime aynı zamanda yüz güzelliği ve yüzdeki ışık olarak da tanımlanabilirdi.

Dilşad ne demek?

mutlu olmak, mutlu olmak.

Dildâde ne demek?

“Aşık olmak” ifadesi halk arasında “aşık olmak” anlamında kullanılır. Bir kişiye yakın olan ve onunla ilgilenen kişilere Asik, Divane ve Dildade denir.

Dar Farsça ne demek?

Farsça ve Orta Farsça dār veya dar دار “1. “Ağaç, 2. Haç, çapraz, idam ağacı” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Avesta’daki dāru – “ağaç” kelimesiyle ilişkilidir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Göl Soğanı Endemik Mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir